Συνεχίζοντας την ενημέρωσή σας επάνω στις τρέχουσες τιμές υλικών και κατασκευών, επιλέξαμε γι’ αυτό το τεύχος να ασχοληθούμε με το κατασκευαστικό κόστος της κόλλας κεραμικών και πέτρας. Για τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση του παρόντος άρθρου και την σύνταξη των πινάκων που ακολουθούν, εκτός από τη σταθερή αρωγή των ΜΕC Management Engineering Consultants, είχαμε και την ευγενή βοήθεια της εταιρείας «Αβραάμ Πιττάκης και Υιοί», και συγκεκριμένα του Διευθυντή Πωλήσεών της, κ. Αβραάμ Πιττάκη, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά.

Ωστόσο, διευκρινίζουμε, ότι οι τιμές που αναφέρονται πιο κάτω, δεν αντιπροσωπεύουν τις ακριβείς τιμές πώλησης της εταιρείας, λόγω της ιδιομορφίας των συγκεκριμένων υλικών, και των πολλών παραγόντων που επηρεάζουν την τιμή τους. Αυτές οι τιμές πιθανό να αυξηθούν, αναλόγως, από 5% μέχρι και 15%.

Η εταιρεία «Αβραάμ Πιττάκης και Υιοί»  ιδρύθηκε το 1974 από τον Αβραάμ Πιττάκη, στο Παραλίμνι. Στο ξεκίνημά της επικεντρώθηκε στην πώληση πετρωμάτων, παραγωγή ασβεστόσκονης και σπριτς.

Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, προώθησε την κατασκευή οικοδομικών υλικών, όπως για παράδειγμα, κόλλας κεραμικών και πέτρας, αρμοκονιαμάτων, σπατουλοειδών επιχρισμάτων, σοβάδων, γραφιάτων κ.ά. Η «Αβραάμ Πιττάκης και Υιοί» κατάφερε πολύ γρήγορα να ξεχωρίσει στο χώρο της, και να γίνει μία από τις πιο σύγχρονες επιχειρήσεις, όχι μόνο σε παγκύπριο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εξάλλου, η προνοητικότητα και η εργατικότητα των στελεχών της, την οδήγησε μόλις το 1981, στη δημιουργία ιδιόκτητου εργοστασίου, έκτασης 160.000 τμ.!

Όλα τα προϊόντα της «Αβραάμ Πιττάκης και Υιοί», τα οποία κατασκευάζονται στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής της, στο Παραλίμνι, τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές CE Marking για την ποιότητα, ο καθημερινός έλεγχος της οποίας, έχει γίνει βίωμα για τον κάθε εργαζόμενο της εταιρείας.

Παράλληλα, οι κόλλες Alfakol (που σας παρουσιάζουμε), κατασκευάζονται με βάση το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 12004, σε υπερσύγχρονες μονάδες της εταιρείας, οι οποίες και αναβαθμίζουν το επίπεδο σταθερότητας και ποιότητας του τελικού προϊόντος. 

* Η τελική τιμή αφορά μόνο το κόστος αγοράς και τοποθέτησης της κόλλας, η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής, όταν ολοκληρωθεί και η εφαρμογή της πέτρας, ή του κεραμικού, κλπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;