Σαν συνέχεια της ενημέρωσής σας, επάνω στις τρέχουσες τιμές υλικών και κατασκευών, επιλέξαμε γι’ αυτό το τεύχος να ασχοληθούμε με το κατασκευαστικό κόστος του σοβατίσματος. Για τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση του παρόντος άρθρου και τη σύνταξη των πινάκων που ακολουθούν, εκτός από τη σταθερή αρωγή των ΜΕC Management Engineering Consultants, είχαμε και την ευγενή βοήθεια της εταιρείας Αβραάμ Πιττάκης και Υιοί, και συγκεκριμένα του Διευθυντή Πωλήσεών της, κ. Αβραάμ Πιττάκη, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά.

Ωστόσο, διευκρινίζουμε, ότι οι τιμές που αναφέρονται πιο κάτω, δεν αντιπροσωπεύουν τις ακριβείς τιμές πώλησης της εταιρείας, λόγω της ιδιομορφίας των συγκεκριμένων υλικών, και των πολλών παραγόντων που επηρεάζουν την τιμή τους. Αυτές οι τιμές πιθανό να αυξηθούν, αναλόγως, από 5% μέχρι και 15%.

Όλα τα προϊόντα της «Αβραάμ Πιττάκης και Υιοί», τα οποία κατασκευάζονται στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής της, στο Παραλίμνι, τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές CE Marking για την ποιότητα, ο καθημερινός έλεγχος της οποίας, έχει γίνει βίωμα για τον κάθε εργαζόμενο της εταιρείας 

Από την άλλη, η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων υπερσύχρονων μηχανημάτων που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υγείας και περιβάλλοντος, δημιουργούν πραγματικά, μια τεχνολογική επανάσταση για τα κυπριακά δεδομένα.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε διάφορα είδη σοβά, ενώ για αυτούς που δεν το γνωρίζουν, να πούμε ότι πρόκειται για ένα κονίαμα, αποτελούμενο από άμμο, νερό, τσιμέντο και ασβέστη, και σε κάποιες περιπτώσεις, μαρμαρόσκονη (άσπρος) αντί για άμμο (γκρι). Η σωστή αναλογία των υλικών είναι αρκετά περίπλοκη υπόθεση, και συνήθως για την επίτευξή της, εξαρτώμεθα από την εμπειρία του τεχνίτη που έχει αναλάβει την παρασκευή και τοποθέτησή του. Παράλληλα, όμως, εξαρτώμεθα κι από παράγοντες όπως η υγρασία των υλικών, το υπόστρωμα που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και οι καιρικές συνθήκες τη χρονική στιγμή του σοβατίσματος. Η χρήση έτοιμων κονιαμάτων (που υπάρχουν στην αγορά) αυξάνει ελαφρώς το κόστος, αλλά εξασφαλίζει τη σωστή και σταθερή αναλογία των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Σημείωση: Στις τιμές που αναγράφονται στους πίνακες δέν συμπεριλαμβάνονται γενικά δοιικητικά έξοδα και ικριώματα, τα οποία ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να κυμαίνονται από 10% μέχρι 20%.



Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;