Αγαπητοί συντάκτες, παρακολουθώ τη στήλη σας και σας συγχαίρω για την άριστη  δουλεία που κάνετε. Ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε μαζί σας και να παίρνουμε σημαντικές συμβουλές από την ομάδα σας. Ο λόγος που σας γράφω είναι γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια έχω μετακομίσει με την οικογένειά μου στη νεόκτιστή μας κατοικία. Όμως τους τελευταίους 2 μήνες που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε τα συστήματα θέρμανσης (πετρελαίου), δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους, πάρα το γεγονός ότι είναι σχετικά καινούργια. Θέλω να μάθω αν χρειάζεται να αλλάξω τα συστήματα θέρμανσής μου, ή αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιλυθεί με ένα πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Καίτη Αριστοδήμου, Πάφος

 

Αγαπητή κ. Αριστοδήμου

Ως γνωστόν, το πετρέλαιο περιέχει σε ελάχιστες ποσότητες χώμα, νερό, παραφίνη, θειάφι κ.τ.λ., τα οποία παραμένουν στον πυθμένα της δεξαμενής υπό την μορφή καταλοίπων.

Η περιβαλλοντική ρύπανση, καθώς και τα στερεά κατάλοιπα που κατακάθονται από τη διύλιση του πετρελαίου, δημιουργούν ίζημα (λάσπη) στον πυθμένα της δεξαμενής.

Στην περίπτωση λοιπόν, που δεν απομακρυνθεί το ίζημα από τον πυθμένα της δεξαμενής, μπορεί να αυξηθεί και να φτάσει στο σωλήνα τροφοδοσίας, και να προκαλέσει βλάβη στον καυστήρα.

Επίσης, μπορεί να διαβρώσει με οξείδωση τη δεξαμενή και η αντικατάστασή της να κριθεί απαραίτητη. 

Γι’ αυτό είναι αναγκαίος ο καθαρισμός της δεξαμενής, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, που η στάθμη του πετρελαίου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Τα στάδια που πρέπει να ακολουθείτε για τη σωστή συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης:

 Ο καθαρισμός της δεξαμενής πετρελαίου, η αφαίρεση του νερού, της λάσπης, της αίγλης, αλλά και διυλίζοντας το πετρέλαιο, όλα αυτά το επαναφέρουν στην αρχική του χημική σύνθεση, που θα σας αποδώσει την παραγωγικότητα της αρχικής κατάστασης της θέρμανσής σας. Έτσι πρόκειται να βελτιωθεί η απόδοση του καυστήρα, να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η κατανάλωση του καυσίμου, όπως και η εκπομπή καυσαερίων. 

Επίσης, σημαντικό είναι, ο λεγόμενος διαχωριστής να αφαιρεί το νερό και την υγρασία, γι’ αυτό θα πρέπει να καθαριστεί, ανοίγοντας τη βαλβίδα στο κάτω μέρος του.

Υπάρχουν ρυθμίσεις και έλεγχοι, ιδιαίτερα στον καυστήρα, όπως καθαρισμός ή αλλαγή των πέκκων, μετρήσεις με ειδικά όργανα για τον έλεγχο και τη ρύθμιση των εκπομπών και της καύσης, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται από εξειδικευμένο συνεργείο.

Επίσης μπορεί να υπάρχουν ελαττωματικές αντλίες ή βαλβίδες ή παγίδευση αέρα στο σύστημα, που να αλλοιώνουν την κυκλοφορία του νερού, κι έτσι να μειώνεται αισθητά η απόδοση του συστήματος.

Γι’ αυτό, επιλέξτε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, για την τακτική συντήρηση και αποτελεσματική απόδοση της θέρμανσής σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;