Στο προηγούμενο μας τεύχος είχαμε προειδοποιήσει με τον τίτλο « ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ». Σε αυτό το τεύχος είναι εμφανές, από τον πίνακα τιμών, ότι τα τούβλα, όχι μόνο κοκκίνισαν αλλά έχουν πάρει φωτιά με αύξηση 10.2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Είχαμε επίσης αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος για να σβήσουν όλες οι φωτιές, που είχαν ανάψει λόγω των εύφλεκτων από κάθε άποψη καυσίμων, ήταν να βρέξει. Με τις πρώτες βροχές λοιπόν τα καύσιμα για πρώτη φορά από την αρχή του χρόνου παρουσιάζουν μείωση τιμών κατά 6.5% και ακολουθεί ο σίδηρος με μείωση 2.5%.

Ενώ τα σκύρα είχαν μηδαμινές σχεδόν αυξήσεις και το τσιμέντο παραμένει τσιμεντομένο στις τιμές του, το σκυρόδεμα και τα ασφαλτικά μείγματα έχουν ανέβει πιο ψηλά κατά 3.5% και 2.5% αντιστοίχως.

Η ομάδα επιστημόνων του Sell & Βuild προβλέπει περαιτέρω πτώση των τιμών των καυσίμων και του σιδήρου γι’ αυτό και το ερώτημα που τίθεται στον τίτλο του παρόντος άρθρου δεν είναι εύκολο να απαντηθεί μη διπλωματικά. Απαντούμε λοιπόν ως εξής: «Ό, τι είναι εισαγόμενο π.χ καύσιμα και σίδηρος . . . και ανεβαίνει και κατεβαίνει. Ό, τι όμως είναι γνήσιο κυπριακό ανεβαίνει και όχι μόνο δεν κατεβαίνει, αλλά συνεχίζει πιο ψηλά και μένει όρθιο . . . Ασφαλώς και μιλάμε για τα οικοδομικά υλικά ντόπιας παραγωγής!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;