Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους, αφού θέλησε να κάνει πράξη τα σχέδια που έχει κατά νου και να ξεπεράσει κατά πολύ τα μέχρι σήμερα άπιαστα δημιουργήματα του κόσμου.

Πιο αναλυτικά, αποφάσισε να κατασκευάσει το πιο ψηλό κτίριο του πλανήτη, το οποίο όπως αναμένεται, θα συζητηθεί πολύ και θα προκαλέσει το θαυμασμό μικρών και μεγάλων παγκοσμίως.

Πρόκειται για τον Kingdom Tower, έναν πύργο που θα φτάνει τα 1.609 μέτρα, ύψος κατά πολύ μεγαλύτερο και από το Μπούρτζ Καλίφα του Ντουμπάι, αλλά και το Shard της Μ. Βρετανίας, που μέχρι στιγμής κατέχουν την 1η και 2η θέση, αντίστοιχα.

Το κολοσσιαίο αυτό κτίριο, το κόστος του οποίου θα αγγίξει τα 13 δις δολάρια, φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία «Ο Πύργος του Βασιλείου» και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα, αλλά και ένα εμπορικό κέντρο, στους πολλούς του ορόφους!

Δεν πρόκειται για φήμη, αλλά για μία αξεπέραστη πραγματικότητα…. αφού η βασιλική οικογένεια της Σουηδικής Αραβίας έχει ήδη παραδεχτεί τα σχέδιά της για το κτίσιμό του.

Εξάλλου, ο πρίγκιπας Al Waleed Bin Talal, επικεφαλής της εταιρείας «Kingdom Holding Company», έδωσε πρόσφατα την έγκρισή του για την κατασκευή αυτού που θα καταχωρηθεί, ως η ψηλότερη ανθρώπινη κατασκευή στην ιστορία.

Σχεδιασμένο από τον Adrian Smith, το Kingdom Tower θα ανεγερθεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Jeddah.

Αυτός που θ’ αποφασίσει ν’ ανέβει στην κορυφή του βασιλικού πύργου, θα χρειαστεί 12 μαγικά λεπτά και εννοείται πώς αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα πόδια… αλλά με το ασανσέρ!

Ωστόσο, η υποδοχή της ανακοίνωσης της κατασκευής δεν ήταν και τόσο θερμή από κάποιους, καθώς μίλησαν για «μάταιη κατασκευή ενός ακόμη κτιρίου φαλλικού σχήματος», ενώ οι αντιδράσεις και οι κακεντρέχειες δεν μπορούσαν να λείψουν, όπως για παράδειγμα, εκείνοι των Βρετανών αρχιτεκτόνων, που ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο σχήμα στη δομή αυτού του κτιρίου, είναι παλιομοδίτικο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;