Όλοι μπορούν να μάθουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εξαρτάται απλά από το χρόνο που θα διαθέσουν. Κάθε ηλικία έχει τις δικές τις δυσκολίες και προκλήσεις, όπως και το κάθε επάγγελμα. Μερικές από αυτές τις προκλήσεις δοκίμασαν είκοσι αποφασιστικοί εργολάβοι, μέσω του περιοδικού μας, παρακολουθώντας μαθήματα χρήσης προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Δεν απαιτείται καμία πρότερη γνώση για να ξεκινήσετε αυτά τα μαθήματα. Αυτοί που παρακολούθησαν τα μαθήματα του περασμένου Μαΐου, ήταν αρχάριοι που τώρα μπορούν να ψάχνουν για διάφορα υλικά της δουλειάς τους από το internet, να χειρίζονται μόνοι τους τις προσφορές στην excel και να στέλνουν ή να λαμβάνουν emails.

Τα μαθήματα δόθηκαν στο εκπαιδευτικό κέντρο «Επίτευγμα», και ολοκληρώθηκαν σε 20 ώρες (2 φορές την εβδομάδα). Η ύλη περιλάμβανε: Windows, Internet, Email, Word, και Excel.

Στις μέρες μας, η ανάγκη να μπορεί κάποιος να συνδέεται στο διαδίκτυο και να χειρίζεται ΗΥ, είναι επιτακτική. Για το λόγο αυτό, τα μαθήματα ήταν προσαρμοσμένα στα μέτρα αυτών που τα παρακολούθησαν.

Υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι στην Κύπρο που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση σε τέτοιου είδους προσπάθειες, και να παραδειγματιστούν από την κίνηση του Sell & Build. Ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα δούμε κάποιες πρωτοβουλίες από αυτούς τους συνδέσμους, και ευχόμαστε να είναι στο πλάι ανθρώπων που διψούν για γνώση, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και ηλικίας.

Άλλωστε, μέσα από τα μαθήματα διαπιστώσαμε ότι πολλοί έχουν την υπομονή, την καλή διάθεση, και κυρίως, τη χαρά να μαθαίνουν οτιδήποτε τους κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Στο χέρι σας, λοιπόν, είναι, να γίνεστε καλύτεροι!

Το S&B δεν μένει εδώ. Τα μαθήματα για αρχάριους συνεχίζονται. Εξειδικευμένα μαθήματα excel  προγραμματίζονται, και ήδη η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου έχει επιχορηγήσει μαθήματα (12 ώρες) εκμάθησης του ηλεκτρονικού ημερολογίου εργοταξίου και του ηλεκτρονικού σχεδίου ασφάλειας και υγείας για εργολήπτες και μελετητές. Τα ηλεκτρονικά αυτά προγράμματα έχουν ετοιμαστεί από την επιστημονική μας ομάδα, και πραγματικά, όσοι τα παρακολουθήσουν, θα εκπλαγούν από την ευχρηστία τους, αλλά και την οικονομία σε χρόνο και χρήμα που προσφέρουν. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, αποταθείτε στο τηλέφωνο 22 31 99 71.  

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;