ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 Είμαι υπάλληλος ενός συγκεκριμένου δήμου, και όταν ο εργολάβος αρχίσει εργασίες στο διπλανό οικόπεδο της κατοικίας μου, θα τον «σάσω» – Ο εργολάβος λαμβάνει  κατά συρροή επιστολές από το συγκεκριμένο δήμο. Δεν έχετε περιφράξει το οικόπεδο, δεν έχετε αναρτήσει πινακίδες, έχετε σπάσει τέσσερεις πλάκες του πεζοδρομίου, και έχετε τοποθετήσει υλικά στο διπλανό οικόπεδο. Κι όλες αυτές οι επιστολές λήφθηκαν στο στάδιο εκσκαφών του υπογείου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τι ακολούθησε μέχρι την αποπεράτωση του έργου.

IMMIGRATION

Εργάζομαι στο immigration, και στη διπλανή πολυκατοικία θα διεξαχθούν εργασίες από εργολάβο. Μόλις μπήκαν οι εργάτες στην οικοδομή, ο εργολάβος είχε επίσκεψη από τους λειτουργούς του  immigration. Ευτυχώς, όμως, για καλή του τύχη δεν εργοδοτούσε ξένους εργάτες εκείνη την ημέρα. Εντούτοις όμως, οι επισκέψεις συνεχίστηκαν με συχνότητα περίπου, τρεις φορές την εβδομάδα, για περίοδο πέντε μηνών. Ο εργολάβος παραπονέθηκε στο «Sell&Build» για τις εν λόγω ενοχλήσεις.

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ξαδέλφη μου εργάζεται στο γραφείο εργασίας, και ο εργολάβος της διπλανής πολυκατοικίας δημιουργεί σκόνη. Επανειλημμένες επισκέψεις και σωρεία άσχετων παρατηρήσεων από το γραφείο εργασίας, με έμφαση στην οδηγία να «τοποθετηθεί» διπλό δίχτυ από τη μία πλευρά, και μονό δίχτυ στις υπόλοιπες πλευρές των ικριωμάτων. Αντιλαμβάνεστε ότι ο εργολάβος τοποθέτησε διπλό δίκτυ από την πλευρά της ξαδέλφης.

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Εργάζομαι στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και είμαι ιδιοκτήτης υπερπολυτελούς κατοικίας. Με την αποπεράτωση του έργου θ’ αποκόψω από τον εργολάβο τριάντα χιλιάδες ευρώ και θα το δεχθεί, διαφορετικά, θα διατάξω φορολογικό έλεγχο. Ο εργολάβος φυσιολογικά υποκύπτει.

Φ.Π.Α.

Εργάζομαι στο Φ.Π.Α, και ανέθεσα σε εργολάβο την ανέγερση της κατοικίας μου. «Μάστρε, να δηλώσουμε το σπίτι πενήντα χιλιάδες ευρώ λιγότερα, για να γλιτώσουμε το Φ.Π.Α, και μην φοβάσαι τίποτε». Τι επιλογή έχει ο εργολάβος;

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μαζί)

Τούρκικα προϊόντα μέσω κατεχομένων διατίθενται στις ελεύθερες περιοχές. Σχολείο κτίζεται με τούβλα από τα κατεχόμενα, σε κυβερνητικό οικισμό. Μωσαϊκά μαρμαράκια από τα κατεχόμενα τοποθετούνται σε υπό ανέγερση σχολείο. Παρασκευασμένα υλικά (σοβάδες, γραφιάτο, γόμες), από τα κατεχόμενα καταλήγουν σε εργοτάξια του δημοσίου.

Όμως, σημειώνουμε ότι στους όρους προσφοράς και συμβολαίων δημοσίων έργων, υπάρχει ο όρος όλα τα υλικά να ελέγχονται από αρμόδιους λειτουργούς σε σχέση με την ποιότητά τους, αλλά και τις προδιαγραφές τους. Εννοείται, ότι κανένας απολύτως έλεγχος δεν πραγματοποιείται.

Αμάν, τι ζήλο έχουν αυτοί οι καρεκλοκένταυροι του Δημοσίου, για την εργασία τους;

Δεν μπορούμε παρά να κλείσουμε το άρθρο αυτό με τον καθιερωμένο τίτλο της στήλης μας.

«Είμαστε για γέλια… αλλά πρέπει να βάλουμε τα κλάματα!!!».   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;