Στο  τεύχος 23 στην αντίστοιχή μας στήλη, είχαμε αναφερθεί σε λάθη των μελετητών, και είχαμε περιγράψει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μη αποτελεσματικής υγρο- μόνωσης σε τοίχο αντιστήριξης πολυτελούς κατοικίας. Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν η domino effect  πυροδότηση του θέματος, αφού τα μηνύματα αναγνωστών μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στο Φαξ του S&B διαδεχόταν το ένα το άλλο.

Στο προηγούμενό μας τεύχος 24 δημοσιεύσαμε μερικά  αποσπάσματα από μηνύματα που έχουμε λάβει, και όπως σας είχαμε υποσχεθεί συνεχίζουμε και στο παρόν τεύχος.

Αναγνώστης: Στο προηγούμενό σας τεύχος είχατε δημοσιεύσει φωτογραφία κτιρίου ηλικίας 25 ετών όπου τα  μπαλκόνια  δεν είχαν είσοδο πρόσβασης. Επειδή είμαι συλλέκτης τέτοιων λαθών, παρακαλώ δημοσιεύσετε τη φωτογραφία από κτίριο στην Πάφο που είναι μόλις 4 ετών.

Αναγνώστης: Ο αρχιτέκτονας του εστιατορίου μου επέμενε ότι η απάντηση στο Υγειονομείο το οποίο  απαιτούσε 2 ουρητήρια, θα ήταν αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία. Ασφαλώς και εξαναγκάστηκα να διορθώσω αυτό το λάθος πληρώνοντας 4000 ευρώ.

Αναγνώστης: Επώνυμο αρχιτεκτονικό γραφείο από τη Λευκωσία, μετά από 12 μήνες κατάφερε να πάρει Πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής για συγκρότημα διαμερισμάτων, σε τεμάχιο γης μου στο Παραλίμνι, άλλα όταν ο εργολάβος προσπάθησε να το χαράξει, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο δεν χωρούσε στο οικόπεδο, με απόκλιση 2 μέτρων περιμετρικά. Χρειάστηκαν άλλοι 8 μήνες για να διορθωθούν τα λάθη στα σχέδια και στην μελέτη, και όταν τελικά κτίστηκε το κτίριο, μας βρήκε η οικονομική κρίση, και μέχρι τώρα κανένα διαμέρισμα δεν έχει πουληθεί. Ποιος πληρώνει ;

S&B: Φίλε αναγνώστη, έχεις αγγίξει ένα μεγάλο θέμα, αφού αυτό το σφάλμα είναι συχνό φαινόμενο. Είναι κανόνας απαράβατος, ότι κανένα σχέδιο ή ακόμα και προσχέδιο, δεν γίνεται εάν δεν προηγηθεί η επίσημη οριοθέτηση του οικοπέδου από το κτηματολόγιο, ή έστω ανεπίσημα από τοπογράφο.

Αναγνώστης: Είμαι ιδιοκτήτης πρακτορείου στοιχημάτων στην Λευκωσία. Η φωτογραφία που σας αποστέλλω αποδεικνύει την ασυνεννοησία μεταξύ του αρχιτέκτονά μου και του συμβούλου Ηλεκτρομηχανολόγου. Μου στοίχισε 2000 ευρώ για να βρεθεί αποδεκτή λύση.

S&B: Τέτοιου είδους λάθη συμβαίνουν, άλλα ο καθένας πρέπει να αναλογίζεται τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;