Στο έτος 2006, ο Θεός πήγε στο Νώε, ο οποίος τώρα ζει στη Κύπρο, και του είπε: «Άλλη μια φορά, η κοινωνία έχει γίνει μοχθηρή και υπάρχει υπερπληθυσμός. Βλέπω το τέλος όλου του κόσμου να πλησιάζει. Κατασκεύασε μια άλλη κιβωτό και σώσε δύο είδη από κάθε ζωντανό, μαζί με μερικούς καλούς ανθρώπους».
Έδωσε στο Νώε την εντολή, «έχεις 36 μήνες για να χτίσεις την κιβωτό προτού αρχίσω τη βροχή, πλημμυρίζοντας τη γη για 40 ημέρες και 40 νύχτες». Τριάντα έξι μήνες αργότερα, ο Θεός κοίταξε κάτω και είδε το Νώε στο ναυπηγείο του, αλλά καμιά κιβωτό.
«Νώε!» φώναξε, «είμαι έτοιμος να αρχίσω τη βροχή! Πού είναι η κιβωτός;».
«Συγχωρήστε με Θεέ μου, ικέτευσε ο Νώε, «αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα εδώ κάτω. Χρειάστηκα πολεοδομική άδεια και μετά μου είπαν ότι χρειάζομαι και άδεια οικοδομής. Το μέσο μου στην Αρχιεπισκοπή, αφού προσπάθησε ο καημένος, μου είπε ότι θα χρειαστώ τέσσερα χρόνια για να πάρω άδεια οικοδομής και επειδή έτσι και αλλιώς στο Παραλίμνι που επέλεξα να κτίσω την κιβωτό κανένας δεν μπορεί να βγάλει τίτλο ιδιοκτησίας, με συμβούλεψε να αρχίσω παράνομα.
Οι γείτονές μου, υποστήριζαν ότι είχα παραβιάσει τους νόμους περί Κτηματολογίου, γιατί δήθεν έκτιζα μέσα στο δικό τους τεμάχιο. Τους εξήγησα ότι ήταν προσωρινό το κτίσμα μου και ότι έτσι και αλλιώς στο Παραλιμνι ο ένας ρίζει στου διπλανού του. Κανένας δεν με καταλάβαινε, ίσως γιατί δεν είμαι τόπακας. Είμαι πρόσφυγας. Τελικά πήγα μαζί με κάποιο βουλευτή του ΔΗΚΟ στο Υπουργικό Συμβούλιο (τότε ήταν ο Τάσσος πρόεδρος) και κάναμε αίτηση για χαλάρωση.
Τότε και πάλι οι γείτονές μου με πήραν δικαστήριο, γιατί επρόκειτο να παραβιάσω τον περιορισμό ύψους και η κιβωτός θα σκίαζε τις πατάτες τους.
Κατόπιν, έμπλεξα με την ΑΗΚ για κάποιες μελλοντικές δαπάνες για τα ηλεκτροφόρα καλώδια και άλλες εναέριες παρεμποδίσεις, για να διευκολυνθεί η μετάβαση για τη μεταφορά της κιβωτού στη θάλασσα. Τους είπα ότι η θάλασσα θα ερχόταν σε μας, αλλά δεν άκουγαν τίποτα.
Να πάρω το ξύλο, ήταν ένα άλλο πρόβλημα. Υπάρχει μια απαγόρευση στην κοπή των τοπικών δεντρών, προκειμένου να σωθεί η κυπριακή κουκουβάγια. Προσπάθησα να πείσω τους οικολόγους ότι χρειάστηκα το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες, αλλά κανένας δεν υπολόγιζε αυτά που έλεγα!
Όταν άρχισα να μαζεύω τα ζώα, μια ομάδα φιλόζωων με μήνυσε. Επέμεναν ότι περιόριζα τα ζώα ενάντια στη θέλησή τους. Υποστήριξαν ότι η στέγαση ήταν πάρα πολύ περιοριστική και ήταν σκληρό και απάνθρωπο, για να βάλει κάποιος τόσα πολλά ζώα σε ένα περιορισμένο χώρο.
Κατόπιν το ΕΤΕΚ αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσα να χτίσω την κιβωτό, μέχρι να πραγματοποιήσουν μια μελέτη περιβαλλοντικής επίδρασης για την προτεινόμενη πλημμύρα σας.
Προσπαθώ ακόμα να επιλύσω μια καταγγελία της ΠΕΟ και της ΣΕΚ για το πόσους κτίστες δικαιούμαι να προσλάβω για την πραγματοποίηση του έργου. Οι συντεχνίες λένε ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους γιους μου και επιμένουν ότι πρέπει να προσλάβω μόνο τους εργάτες που ανήκουν σε συντεχνίες, οι οποίοι έχουν πείρα στην οικοδόμηση κιβωτών.
Η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ελέγχει την πράσινη-κάρτα των περισσότερων ανθρώπων, που θέλουν να εργαστούν.
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα, όταν πήρα δύο γαϊδούρια και δύο αγρινά, για να τα βάλω στην κιβωτό, όπως μου είπατε. Με κατηγόρησαν ότι προσπαθώ να εγκαταλείψω τη χώρα παράνομα, κρατώντας όλα τα είδη τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση!
Άσε που δεν μπορώ να βρω μερικούς καλούς ανθρώπους, για να πάρω μαζί μου. Το μέσο μου στην Αρχιεπισκοπή είναι φυλακή, γιατί είχε κάτι πάρε – δώσε με τους εργολάβους του τέως Αρχιεπίσκοπου. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ τώρα είναι με το ΑΚΕΛ.
Έτσι, συγχωρήστε με, Θεέ μου, αλλά θα μου πάρει τουλάχιστον 10 χρόνια, για να τελειώσω αυτήν την κιβωτό»!!!
Ξαφνικά οι ουρανοί καθάρισαν, ο ήλιος άρχισε να λάμπει, και ένα ουράνιο τόξο φάνηκε στο βάθος του ορίζοντα. Ο Νώε κοίταξε στον ουρανό και απορημένος ρώτησε: «Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να καταστρέψετε τον κόσμο;». «Όχι,» είπε ο Θεός. « Οι Κυπραίοι με πρόλαβαν….»
(Σύνταξη Οικοδόμοι Παλικάρια)
Ο Θεός, ενώ απομακρυνόταν, μουρμούρισε ακόμα κάτι…
Γίνετε συνδρομητές του Sell & build, τουλάχιστον έτσι κάποιοι θα σωθείτε…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;