Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών Quality Group, στην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη! Ο Σάββας Κάκος μιλά για το πώς δημιουργήθηκε η εταιρεία του, για το developing, τους λόγους που αυτή έγινε πρώτο όνομα στην αγορά, αλλά και τη συμβολή της στον αθλητισμό….«Xτίζουμε τον πρώτο κυπριακό ουρανοξύστη “Olympus Tower” στο Dubai και επίσης ένα πολυτελέστατο συγκρότημα στη Βουλγαρία»

Πότε και πώς δημιουργήθηκε-ιδρύθηκε η εταιρεία Quality Group; Πώς προέκυψε η ιδέα σύστασής της και από ποιους;
Το 1991 η εταιρεία ξεκίνησε με την ονομασία Σάββας Κάκος & Συνεργάτες. Αρχικά ασχολείτο με εξειδικευμένα έργα τύπου “design and build”. Το 2001, βλέποντας τη δυναμική του τομέα της ανάπτυξης γης και την ανάγκη της παρουσίας σωστών εταιρειών, που να μπορούν να προσφέρουν στην κυριολεξία το κλειδί στο χέρι, η εταιρεία μετονομάστηκε σε “Quality” με τη συμμετοχή ακόμη δύο μετόχων. Τους Μάρκο Χριστοδούλου και Haig Varbedian. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά και το 2004 η εταιρεία μετατράπηκε σε όμιλο με τη συμμετοχή ακόμη ενός μετόχου, του Ανδρέα Σάντη.

Πού εδρεύει (συν τα όποια παραρτήματα υπάρχουν);
Έδρα του Ομίλου είναι η Λάρνακα όπου τα κεντρικά μας γραφεία συνολικής έκτασης 4000 τετ. μέτρων μπορούν να στεγάσουν άνω 200 των υπαλλήλων. Επίσης έχουμε 2 γραφεία εξυπηρέτησης πελατών στην Ορόκλινη, και σύντομα ανοίγουμε τρίτο γραφείο εξυπηρέτησης πελατών στο Τερσεφάνου (που θα εξυπηρετεί την δυτική Λάρνακα). Εκτός Κύπρου διαθέτουμε γραφεία στο Λονδίνο, στο Μπουρκάς (Βουλγαρία), και μέσω συνεργατών στη Κένυα και στο Dubai.

Πώς δουλεύει η εταιρεία; Ποιες διαδικασίες ακολουθούνται, όταν έρχεται ένας πελάτης και ζητά εξυπηρέτηση;
H φιλοσοφία της λειτουργία του ομίλου είναι ότι πρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια της κατασκευής ενός έργου και γι’ αυτό τα πάντα γίνονται κάτω από την ομπρέλα του οργανισμού μας (in-house). Ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η προώθηση και πώληση των έργων μας, όπως και η εξυπηρέτηση μεταπώλησης και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες (επενδυτικές ή χρηματοδοτικές) γίνονται, χρησιμοποιώντας καθαρά δικό μας προσωπικό, κατάλληλα καταρτισμένο και εκπαιδευμένο. Εργοδοτούμε σήμερα τους δικούς μας Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους και Μηχανολόγους Μηχανικούς, Επιμετρητές Ποσοτήτων, Περιβαλλοντολόγους, Γραφίστες, Marketers, Κατασκευαστές, Συντηρητές, έχουμε το δικό μας δίκτυο πωλήσεων και γενικά ό,τι χρειάζεται από την ώρα αγοράς ενός τεμαχίου μέχρι και χρόνια μετά τη συμπλήρωση του έργου.
Τι προσφέρει η εταιρεία στον πελάτη; Δηλαδή, γιατί ένας πελάτης να εμπιστευτεί την Quality Group?
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ικανοποίηση του πελάτη και η αφοσίωση στην υπεροχή και στην άριστη ποιότητα και εξυπηρέτηση πελατών. Είμαστε δίπλα στον πελάτη από τη στιγμή της υπογραφής των συμβολαίων και καθ’ όλη τη διάρκεια όλων των διαδικασιών μέχρι την παράδοση και ακόμη και χρόνια μετά.

Κυπριακός ουρανοξύστης

Απ’ ό,τι γνωρίζω έχετε επεκταθεί και στο εξωτερικό. Σε ποιες χώρες και με τι ακριβώς ασχολείστε;
Όντως είναι γνωστό πια στους περισσότερους ανθρώπους ότι έχουμε επεκταθεί στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα χτίζουμε τον πρώτο κυπριακό ουρανοξύστη “Olympus Tower” στο Dubai και επίσης ένα πολυτελέστατο συγκρότημα στη Βουλγαρία. Τα βραχυπρόθεσμα σχέδιά μας περιλαμβάνουν ακόμη έναν πύργο στο Dubai και επέκταση σε νέες χώρες, όπως Ελλάδα, Γιβραλτάρ και Abu-Dhabi.
Ποιους στόχους έχετε θέσει ως εταιρεία;
Οι στόχοι που έχουμε θέσει, είναι να διατηρήσουμε μία ηγετική θέση στο χώρο της καινοτομίας και του σχεδιασμού με πλήρη αφοσίωση στην ποιότητα του προϊόντος και στην ικανοποίηση του πελάτη. Να ξεπερνάμε διαρκώς κάθε προσδοκία του πελάτη, παρέχοντας υψηλή αξία κτηριακών εγκαταστάσεων που συγκεντρώνονται γύρω από ποικιλία τρόπων ζωής ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη μας παρέχοντας ταυτόχρονα πρώτης τάξης ποιότητα και ύψιστες υπηρεσίες, διατηρώντας πάντα τις αρχές και αξίες που διέπουν τον οργανισμό μας. Αρχές και αξίες μας είναι να έχουμε πάντα τον πελάτη στον πυρήνα των εργασιών μας, να έχουμε ζωντανή και αποδοτική ηγεσία και μάνατζμεντ, ομαδική εργασία, υπεροχή, ακεραιότητα, εμπιστοσύνη και εχεμύθεια, σεβασμό προς το περιβάλλον μας, κοινωνική και εταιρική ευθύνη, διαρκή και συνεχόμενη καινοτομία και μεγάλη γκάμα επιλογών για τους πελάτες μας.

Ασυναγώνιστη ποιότητα

Έχετε δημιουργήσει ένα τεράστιο όνομα στο χώρο σας. Πώς τα καταφέρατε, ποια τα βήματά σας;
Μέσω της ασυναγώνιστης ποιότητας και των ασύγκριτων υπηρεσιών που προσφέρουμε, καταφέραμε να κερδίσουμε τους πελάτες μας και μ’ αυτούς ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά. Η αφοσίωση μας στην ικανοποίηση του πελάτη μας έχει καθιερώσει στην πρωτιά στον τομέα της ανάπτυξης και κατασκευής. Τα βήματα μας για να φτάσουμε μέχρι εδώ ήταν πολλά, η σκληρή δουλειά και η διατήρηση των αρχών και αξιών που διέπουν τον όμιλό μας ήταν τα μέσα που μας βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ.

Ο ανταγωνισμός στο χώρο των developers είναι μεγάλος. Πολλοί θεωρούν τη συγκεκριμένη δουλειά ως… τη δουλειά του μέλλοντος! Συμφωνείτε;
Φυσικά και είναι η δουλειά του μέλλοντος. Ο τομέας αυτός είναι ένας τομέας που δεν πρόκειται να χάσει ποτέ, γιατί οι άνθρωποι πάντα θα αγοράζουν στέγαση. Εφόσον μπορεί ένας Developer να μένει ενημερωμένος και επίκαιρος, τότε θα συνεχίζει να έχει δουλειά και μελλοντικά. Είναι πολύ σημαντικό να προχωράμε και να βελτιωνόμαστε με την πάροδο του χρόνου και όχι να παραμένουμε στάσιμοι. Όπως και να δημιουργούμε ποιότητα και ποικιλία για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Όσοι προοδεύουν και βελτιώνονται, θα έχουν δουλειά και στο μέλλον, διότι «Ναι, αυτή είναι μια δουλειά του μέλλοντος».

Φίλαθλη εταιρεία

Έχετε προσφέρει τεράστια ποσά στον αθλητισμό. Τι αποκομίζετε εσείς ως εταιρεία από αυτό;
Κατ’ αρχάς αποκομίζουμε ηθική και ψυχική ικανοποίηση, γιατί ως γνωστόν είμαστε μια πολύ φίλαθλη εταιρεία, που ασχολούμαστε και οι ίδιοι αρκετά με τον αθλητισμό και έτσι οποιαδήποτε βελτίωση του αθλητισμού αποφέρει και σε μας όφελος, εφόσον εμείς πρώτοι παρακολουθούμε τους αγώνες. Είναι πολύ θετικό να στηρίζεις και να υποστηρίζεις κάτι στο οποίο πιστεύεις και αγαπάς και πιστεύουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η στάση όλων. Επίσης, ο αθλητισμός είναι ένα υγιές χόμπι, που θεωρούμε ότι κάνει καλό και σε μας, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία στην οποία ζούμε και γι’ αυτό εξάλλου και το στηρίζουμε.

Έχετε φτιάξει τα Boxes στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», είχατε αναλάβει το οίκημα του Εθνικού, βλέπουμε δηλαδή ότι σωματεία έχουν στραφεί σε σας. Υπάρχουν κι άλλα σωματεία που σας προσέγγισαν για οποιονδήποτε άλλο λόγο;
Ναι, είναι πολλά τα σωματεία που έχουν αποταθεί σε μας για βοήθεια και όπου μπορούμε, όσο μπορούμε, συνεισφέρουμε. Είναι γνωστοποιημένο στο κοινό ότι βοηθάμε και είναι λογικό να αποτείνονται σε μας για βοήθεια. Έπειτα προβαίνουμε σε αξιολόγηση και αν επιδέχεται, στα περιθώρια που μπορούμε, βοήθειας, τότε ευχαρίστως βοηθάμε. Όπως προανέφερα, αγαπάμε τον αθλητισμό και γι’ αυτό θέλουμε να τον βελτιώσουμε όσο μπορούμε, γιατί εμείς πρώτοι τον απολαμβάνουμε και είναι κρίμα να μην επενδύουμε σε πράγματα, που προσφέρουν καλό στην κοινωνία μας.
Στο Ντουμπάι κτίστηκε ο πρώτος κυπριακός ουρανοξύστης από την εταιρεία QUALITY

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;