Στην καθιερωμένη μας πλέον στήλη «Μικρά Μυστικά», αυτό τον μήνα επιλέξαμε να σας εμπιστευτούμε ότι: η επιλογή κατάλληλου νεροχύτη για την κουζίνα έχει τα δικά της μικρά μυστικά, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο ή παρατραβηγμένο.

Η επιλογή του κατάλληλου νεροχύτη για την κουζίνα σας θα εξαρτηθεί από:

1) Το μέγεθος του χώρου της κουζίνας.

2) Τις θέσεις και τα μεγέθη των συσκευών( φούρνου, ματιών, ψυγείου, στεγνωτηρίου).

3) Τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο εργασίας (επιφάνεια πάγκου).

4) Τον τρόπο χρήσης του νεροχύτη σας.

5) Τη διακόσμηση της κουζίνας σας σε χρώματα και υλικά.

6) Το ποσό που διαθέτετε, όπως σε κάθε άλλο μέρος του σπιτιού.

Χαρακτηριστικά νεροχυτών κουζίνας

Οι νεροχύτες κουζίνας διατίθενται στο εμπόριο σε διάφορα σχήματα και ποικιλία, για να ικανοποιήσουν κάθε γούστο ή ιδιαιτερότητα στη χρήση ή τη διακόσμηση:

– Ορθογώνιος
– Τετράγωνος
– Στρογγυλός
– Οβάλ
– Σε σχήμα  Γ (για τοποθέτηση σε γωνία)

Ανάλογα με τη χρήση, ο νεροχύτης μπορεί να είναι με μία, δύο ή τρεις λεκάνες:

1. Μιας λεκάνης (γούρνα): Αυτός είναι ο μικρότερος νεροχύτης. Αν έχετε μικρή κουζίνα, ίσως θέλετε να τοποθετήσετε νεροχύτη μιας ενιαίας λεκάνης απορροής εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χώρο. Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να ξεπλύνετε τα πιάτα σε αυτό τον νεροχύτη πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο. Αν η λεκάνη (γούρνα) του νεροχύτη είναι αρκετά μεγάλη και βαθιά 25-30 cm, μπορεί να είναι πιο άνετο για σας να πλένετε τα σκεύη εδώ παρά σε έναν τυποποιημένο νεροχύτη με δύο πανομοιότυπες μικρές λεκάνες.

2. Διπλής λεκάνης: Είναι μια καλή επιλογή για έναν νεροχύτη, εάν πλένετε τα πιάτα σας με το χέρι. Μπορείτε να πλένετε στη μία από τις δύο λεκάνες και ξεπλένετε στην άλλη. Εάν μία από τις λεκάνες απορροής είναι μεγαλύτερη και βαθύτερη, θα είναι ευκολότερο για σας να πλένετε τα μεγάλα σκεύη, όπως κατσαρόλες και τηγάνια.

3. Τριπλής λεκάνης: Αυτός ο τύπος νεροχύτη είναι ο μεγαλύτερος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις λεκάνες να πλένετε τα πιάτα και στην άλλη να τα ξεπλένετε. Χρησιμοποιήστε την τρίτη λεκάνη (γούρνα-συνήθως, τη μικρότερη) για να πλένετε τα λαχανικά ή να εγκαταστήσετε την αμφιλεγόμενη από οικολογικής άποψης συσκευή, τη γνωστή σε όλους μας ως σκουπιδοφάγος.

Τα υλικά για νεροχύτες είναι ποικίλα: “stainless steel”(χάλυβας), εμαγιέ, πορσελάνη, ορείχαλκος, χαλκός, γρανίτης, μάρμαρο, κόριεν κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;