Το κλίμα των Χριστουγέννων ξεκινά πρώτα από την καρδιά μας, και με καλή διάθεση το διοχετεύουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και έπειτα στον προσωπικό μας χώρο.

Πέραν όμως των καθιερωμένων στολισμών στο εσωτερικό του σπιτιού μας, οι μέρες επιβάλλουν να φροντίσουμε και το εξωτερικό, είτε αυτό είναι ένας όμορφος κήπος, είτε μια βεραντούλα ενός διαμερίσματος, αφού αυτό που θα κάνει τη διαφορά, δεν είναι τίποτε άλλο από τη… φαντασία μας!

ΒΕΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ

Μία απλή λύση είναι να αγοράσετε λαμπάκια σε ειδικούς αδιάβροχους σωλήνες, και να τους στερεώσετε στα κάγκελα της βεράντας σας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα ριχτά (σαν κουρτίνες) λαμπάκια, τα οποία τοποθετούνται στους τοίχους της βεράντας ή και στην μπαλκονόπορτα.

Και επειδή διανύουμε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, μία φτηνή και εύκολη λύση θα ήταν να αγοράσετε ένα μικρό έλατο και απλά να το στολίσετε με ότι έχει περισσέψει από την κούτα με τα περυσινά στολίδια. Άλλωστε μετά τα Χριστούγεννα θα σας μείνει το δεντράκι, και με λίγη φροντίδα θα το έχετε και του χρόνου, και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερο!

Για όσους έχουν πέργολες, μπορείτε να κρεμάσετε λίγες μπαλίτσες και ανάμεσά τους να πλέξετε φωτάκια, ενώ για τους τυχερούς που μπορούν και απολαμβάνουν την ομορφιά ενός προσωπικού κήπου, προμηθευτείτε αδιάβροχα λαμπάκια (ειδικά για υγρασία και βροχή), και προτιμήστε να τα αγοράσετε από αξιόπιστο μαγαζί, προς αποφυγή βραχυκυκλώματος ή ηλεκτροπληξίας. 

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ EXTRA

Επειδή οι επιλογές είναι πολλές, προσέξετε να συνδυάσετε λίγα χρώματα τα οποία θα δένουν αρμονικά μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποφύγετε τις αποπνικτικές και κουραστικές πολυχρωμίες.

Αν το επιθυμείτε μπορείτε εξάλλου, να προμηθευτείτε έναν χρονοδιακόπτη, που με τη δύση του ήλιου θα ανάβει τα φωτάκια σας αυτόματα, ακόμη και αν εσείς απουσιάζετε.

Αν πάλι τα πολλά, πολλά σας κουράζουν, υπάρχουν έτοιμα στολισμένα δέντρα για κήπους και βεράντες, ενώ φωτεινοί νάνοι, αστέρια και κρεμαστά, που ηχούν με το αεράκι σε γιορτινές νότες, θα κάνουν το χώρο σας ξεχωριστό, εύκολα και γρήγορα.

ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ

Τα φαναράκια και τα κεριά έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, τόσο για τον εσωτερικό, όσο και για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.

Για τους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν φτηνά φαναράκια  στην αγορά, και μπορείτε να τα κρεμάσετε στη βεράντα, τις σκάλες, ή ακόμη και στα κάγκελα. Προσέξτε, όμως, να είναι κλειστά για να μην σβήνουν από τον αέρα και φυσικά για αποφυγή ατυχήματος!

Για αυτούς που έχουν ένα άγχος με τη φωτιά, υπάρχουν φαναράκια με μπαταρίες, που δίνουν την ψευδαίσθηση της φλόγας και μπορούν να μείνουν άφοβα έξω για πολλές ώρες χωρίς την επιτήρησή σας.

Όταν έχουμε ένα περιποιημένο και με αγάπη στολισμένο σπίτι, τότε το μυαλό μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια, τότε που όλα ήταν πιο αθώα και απολαμβάναμε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο κάθε τι. Γι’ αυτό, ας γίνουμε για λίγο παιδιά κι ας απολαύσουμε μία ατμόσφαιρα που θα μας πάει πίσω σε εκείνες τις ανέμελες εποχές…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;