Rinspeed iChange 

To «Rinspeed iChange» είναι ένα αυτοκίνητο κούρσας, το οποίο μπορεί να μετατραπεί από μονοθέσιο σε τριθέσιο, σε μερικά δευτερόλεπτα. Πρόκειται πραγματικά, για μια πολύ εύκολη διαδικασία. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου σηκώνεται πάνω, δημιουργώντας χώρο για ακόμη δύο άτομα, για να καθίσουν στο πίσω μέρος. Οι δυο πισινές θέσεις βρίσκονται πίσω από τον οδηγό, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο όταν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σηκωθεί προς τα πάνω.

Η λογική πίσω από το μοναδικό μοντέλο της «iChange» βασίζεται στην αποδοτικότητα των καυσίμων. Ο «Rinderknecht» λέει ότι πάρα πολλά οχήματα είναι πολύ μεγάλα και ‘εξογκωμένα’, αλλά σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά για ένα άτομο. Το αεροδυναμικό σχήμα του «iChange» σκοπό έχει να κρατήσει χαμηλή την παραγωγή καυσίμων. Σε περίπτωση που ένα ή δύο επιπλέον άτομα είναι ανάγκη να μεταφερθούν, το «iChange» είναι αρκετά ευπροσάρμοστο για να κρατήσει 2 επιπλέον επιβάτες. Από την στιγμή που οι επιβάτες εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο, αυτό μπορεί να πάρει ξανά την αρχική αεροδυναμική του μορφή και να κάνει αποδοτικότερη καύση.

Το «iChange» είναι επίσης πολύ ελαφρύ (1,050 kg) και βασίζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό κινητήρα, ενισχύοντας την άποψη ότι αυτό είναι το πρώτο μονοθέσιο, που χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα της αποδοτικότερης καύσης σε αυτοκίνητο. Λέγοντας αυτό, ο ηλεκτρονικός κινητήρας μπορεί να ωθήσει το αυτοκίνητο στην μέγιστη ταχύτητα των 220 km την ώρα και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km την ώρα σε ‘λίγο περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα’, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία. Το «iChange» χρησιμοποιεί κιβώτιο 6 ταχυτήτων, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και στο «Subaru WRX».

Εκτός από τη μοναδική ‘1-2-3’ διαμόρφωση, το «iChange» έχει και μερικές άλλες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Δεν χρησιμοποιεί τις τυπικές πόρτες. Ολόκληρη η οροφή ανεβαίνει ηλεκτρονικά, επιτρέποντας στον οδηγό και οποιονδήποτε επιβάτη να εισέλθει. Επιπλέον, ο οδηγός δεν χρησιμοποιεί ούτε καν το κλειδί για να ξεκινήσει το «iChange».Το ξεκίνημα και πολλές άλλες ρυθμίσεις μπορούν να γίνονται με ένα   «iPhone» της «Apple».

Καθώς στο εσωτερικό των περισσοτέρων αυτοκινήτων χρησιμοποιείται κυρίως δέρμα ή άλλα απαλά υφάσματα σε ολόκληρη την εσωτερική τους επιφάνεια, το «iChange» χρησιμοποιεί αγνό μαλλί στις περισσότερες από τις εσωτερικές του επιφάνειες. Μικρές ποσότητες δέρματος βρίσκονται μέσα και γύρω από το εσωτερικό του και ακόμα και το αντιολισθητικό πάτωμα είναι επενδυμένο με διαμάντι.

Το «iChange» είναι φιλικό προς το περιβάλλον, όχι μόνο επειδή είναι ηλεκτρονικό, αλλά και με άλλους τρόπους. Ορθογώνια και τετράγωνα τμήματα στην οροφή και στο πλάι συσσωρεύουν ηλιακή ενέργεια και παρέχουν ηλεκτρισμό στον ανεμιστήρα, για να διατηρεί το αυτοκίνητο κρύο τις ζεστές μέρες, καθώς, επίσης και για επιπλέον φόρτιση των μπαταριών. Ακόμη και η μηχανή είναι λαδωμένη με φιλικές προς το περιβάλλον λιπαντικές ουσίες από την «Motorex».

Για επιπλέον ενίσχυση της υποστήριξης της ιδιότητάς του ως ‘αυτοκίνητο κούρσας’, το «iChange» χρησιμοποιεί ελαστικά «Pirelli P Zero» (17 ίντσες μπροστά, 18 ίντσες πίσω).

H «Harman-Kardon» παρέχει το ακουστικό και ψυχαγωγικό σύστημα για το «Rinspeed iChange», ένα σύστημα το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για οχήματα. Χρησιμοποιεί  καινοτόμο «Intel» επεξεργαστή τεχνολογίας, ο οποίος εγγυάται την ελάχιστη κατανάλωση δύναμης, καθώς το ακουστικό σύστημα καθ’ εαυτό ζυγίζει λιγότερο από τα συνηθισμένα συστήματα και χρησιμοποιεί μόνο ένα μέρος της ενέργειας.

Μπορεί επί του παρόντος να μην είναι τίποτα περισσότερο από ‘τροφή για σκέψη’, για την αυτοκινητιστική βιομηχανία, εντούτοις το «Rinspeed iChange» είναι μια απολαυστική ιδέα. Και …. αφήστε λίγο την φαντασία σας να τρέξει, για εφαρμογή αυτής της ιδέας σε κτίρια!!!

Bahrain World Trade Center

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Μπαχρέιν είναι ο πρώτος ουρανοξύστης, που ενσωματώνει τρεις μεγάλης κλίμακας ανεμοστρόβιλους 1.200 μεγαβάτ και μεταξύ των πύργων των γραφείων, 787 ποδιών. Οι ανεμοστρόβιλοι, που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο, παρέχουν 15%  ηλεκτρική ενέργεια για τα δύο κτίρια —κατά προσέγγιση το ίδιο ποσοστό, που χρησιμοποιείται για 300 σπίτια.

Για να μεγιστοποιήσουν την ενεργειακή παραγωγή, οι πύργοι διοχετεύουν τον αέρα μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ζώνη αρνητικής πίεσης πίσω από τα κτίρια, που αντλεί περισσότερο αέρα μέσω του μεταξύ τους κενού. Αυτή η επίδραση αναρρόφησης αυξάνει τις ταχύτητες  του αέρα και μέχρι 30 %  σε κάθε ένα από τους 95 στροφείς.  Αυτό επίσης, επαναπροσανατολίζει τον αέρα που χτυπά στον πύργο, έως και 45 βαθμούς μακριά από τον άξονα, έτσι ώστε να χτυπά τους στροβίλους σε μια σχεδόν κάθετη γωνία, για την βέλτιστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

 Κάθε ένας από τους πύργους αποτελείται από 34 ορόφους με γραφεία, έχει εμπορικό κέντρο που θα επεκταθεί, ώστε να παρέχει περίπου 150 πολυτελή  καταστήματα μεγάλων εμπορικών οίκων, πανέμορφο καφέ και εστιατόριο. Επίσης, συμπεριλαμβάνει το ξενοδοχείο «Sheraton», πέντε αστέρων, γυμναστήριο, βρεφονηπιακό σταθμό και άλλες πολλές κτιριακές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Μπαχρέιν είναι το Βασίλειο του πρώτου πραγματικά ευφυούς κτιρίου και  αναπαριστά μια σειρά από εξελιγμένες λειτουργίες «SMART». Φτάνοντας στο ψηλότερό του σημείο ύψους 240 μέτρων, οι δύο «BWTC» πύργοι των 50 ορόφων, προσφέρουν μοναδική θέα του Αραβικού Κόλπου και της πόλης «Manama».

Περισσότερο από ένα ορόσημο, κάθε ένας από τους πύργους αποτελείται από 34 ορόφους υψηλών προδιαγραφών ενοικιάσιμων χώρων γραφείου, που ενσωματώνει μια πλήρως ενιαία υποδομή, ανεπτυγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου του κτιρίου, των χώρων στάθμευσης, και της ασφάλειας, γενικά. Κάθε πύργος παρέχει μοντέρνα στέγαση γραφείων με εντυπωσιακό διπλό ύψος, λόμπι εισόδων, υψηλής ταχύτητας ανελκυστήρες επιβατών και μπαλκόνια σε κάθε πάτωμα.

«Shopping Mall»:  Είναι το πιο φημισμένο εμπορικό συγκρότημα στο Μπαχρέιν. Tο υφιστάμενο εμπορικό κέντρο θα επεκταθεί, ώστε να παρέχει περίπου 150 πολυτελή καταστήματα γνωστών εμπορικών οίκων, ένα ωραίο καφέ και εστιατόριο και έναν εντυπωσιακό κήπο καλυμμένο με γυάλινο θόλο,  για χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα για ψώνια.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Μπαχρέιν θα προσφέρει έναν συνδυασμό από επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, ‘παντρεύοντας’ έτσι τον κόσμο των επιχειρήσεων με την διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;

Θα πρέπει να έχετε για να καταχωρήσετε κάποιο σχόλιο