Αγαπητοί συντάκτες, παρακολουθώ τη στήλη σας και σας συγχαίρω για την άριστη  δουλεία που κάνετε. Ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε μαζί σας και να παίρνουμε σημαντικές συμβουλές από την ομάδα σας. Ο λόγος που σας γράφω είναι γιατί το μπάνιο του σπιτιού μου είναι μόλις 9τ.μ. και  θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να το κάνω να φαίνεται μεγαλύτερο.

Χρύσω Αριστοτέλους, Λευκωσία

Αγαπητή Χρύσω το να έχουμε περιορισμένο χώρο στο μπάνιο μας, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε με λίγα και απλά βήματα, να το κάνουμε να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι πραγματικά είναι!

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Καλός φωτισμός

Τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό για ένα χώρο μικρό, που θέλουμε να φαίνεται μεγαλύτερος, από την εξασφάλιση καλού φωτισμού.

Στενός και λιτός νεροχύτης

Δεν χρειάζεται να βάλετε σ’ έναν μικρό χώρο, έναν τεράστιο νεροχύτη, αφού η αγορά είναι γεμάτη από κομψά σχέδια με μικρό φάρδος.

Μεγάλος καθρέφτης

Μια έξυπνη ιδέα για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου χώρου, είναι η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη. Μπορείτε, λοιπόν, να επιλέξετε έναν μεγάλο καθρέφτη, ή περισσότερα μικρότερα κομμάτια που συνθέτουν ένα σχέδιο.

Αποθηκευτικός χώρος

Μεγάλο λάθος σε μικρά μπάνια, είναι η τοποθέτηση όλων των καλλυντικών, σαμπουάν κτλ. πάνω στα είδη υγιεινής. Είναι πολύ καλύτερο να θυσιάσετε λίγα τετραγωνικά για ένα ντουλάπι και να τα βάλετε όλα μέσα, πάρα να τα έχετε εκτεθειμένα δεξιά κι αριστερά.

Απαλές αποχρώσεις

Τα πολύ ζωηρά χρώματα είναι ευχάριστα, όμως έχουν την τάση να μικραίνουν τους χώρους. Έτσι είναι καλύτερο για ένα μικρό μπάνιο να έχει τοίχους σε απαλές αποχρώσεις, και αξεσουάρ (π.χ. κουρτίνα μπάνιου, πετσέτες κτλ.) σε διακριτικούς τόνους που δεν δημιουργούν αντίθεση με τον περιβάλλοντα χρωματισμό.

Κενός χώρος

Ένα μπάνιο φαίνεται μεγαλύτερο αν μπορεί κανείς να δει μέσα από τα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο. Και πώς γίνεται αυτό; Εκεί που σας δίνεται η επιλογή, προτιμήστε το clear, όπως για παράδειγμα μια γυάλινη πόρτα μπάνιου, αντί για τη συμβατική κουρτίνα.

Σκεφτείτε ψηλοτάβανα

Ψηλοτάβανα δωμάτια συνήθως φαίνονται πολύ μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα. Ένας τρόπος -λοιπόν- για να κάνετε το ταβάνι σας να φαίνεται ψηλότερο, είναι να τοποθετήσετε ένα μακρόστενο ντουλάπι ή κάποια κάθετα επιτοίχια διακοσμητικά.

Εντοιχισμένες λεκάνες

Ένας ακόμη τρόπος για να «κερδίσετε» χώρο, εκτός από την τοποθέτηση εντοιχισμένου νεροχύτη και πάγκου, είναι η τοποθέτηση εντοιχισμένης λεκάνης.

Υπάρχουν και τα γωνιακά

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά από είδη υγιεινής, ειδικά διαμορφωμένα για γωνιακούς χώρους, όπως για παράδειγμα γωνιακοί νεροχύτες, γωνιακές μπανιέρες, γωνιακά showers κτλ. Μια τέτοια επιλογή, σίγουρα θα εξοικονομούσε στο μάτι σας -και όχι μόνο- αρκετό χώρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;