Κι όμως το ακούσαμε κι αυτό… Ξενοδοχείο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε και ως η νέα κιβωτός της ανθρωπότητας, η οποία θα αποτελέσει απάντηση στον κίνδυνο της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, έχει ήδη σχεδιαστεί, από τον Ρώσο Αρχιτέκτονα, Alexander Remizov.

Θα αναρωτιέστε βέβαια, γιατί ένα ξενοδοχείο να θεωρηθεί η σωτήρια κιβωτός του ανθρώπινου -και όχι μόνον- είδους… Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα έχει τη δυνατότητα να χτιστεί μέσα σε λίγους μήνες είτε πάνω στη θάλασσα είτε στη στεριά.

Πιο αναλυτικά, ο ευφάνταστος Ρώσος Αρχιτέκτονας σε συνεργασία με μία γερμανική εταιρεία μηχανικών και σχεδιαστών, αλλά και με τον Ρώσο επιστήμονα Lev Britvin, που αναπτύσσει εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας για διαστημικούς σταθμούς, οραματίστηκε τη λύση σε μία μελλοντική πλημμύρα όμοια με αυτή που περιγράφεται στη Βίβλο, και το δημιούργημά τους μοιάζει με πλοίο που επιπλέει αναποδογυρισμένο!

Ο Remizov αποκαλύπτει στο SPIEGEL πως η κατασκευή θα είναι απλή και γρήγορη, ενώ ήδη ψάχνει για επενδυτές, προκειμένου να προχωρήσει στην ανοικοδόμησή του η οποία θα απαιτήσει γύρω στα 14 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;