Το πιο χαρούμενο σπίτι  στον κόσμο!

Ο James Rizzi σχεδίασε το πιο χαρούμενο σπίτι στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 2001 στο Βερολίνο σε συνεργασία με τον Γερμανό αρχιτέκτονα, Konrad Kloster. Βρίσκεται στην περιοχή Brunswick και συγκεκριμένα στα χαλάσματα της φάρμας ενός παλατιού κάποιου Δούκα.

Κατάλληλο τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες, το Happy Rizzi House ταιριάζει σε κάθε ηλικία και εποχή. Οι δημιουργοί του πήραν στοιχεία από την pop-art και έκαναν μια ανεπανάληπτη μίξη με στοιχεία της τέχνης των cartoons. Το αποτέλεσμα… κάθε άλλο παρά αδιάφορο!

Ο σχεδιαστής James Rizzi

Ο James Rizzi γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1950 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα των ΗΠΑ, πλέον θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές παρουσίες του χώρου, ενώ διατηρεί δικό του στούντιο στην πασίγνωστη περιοχή Soho του Μανχάταν.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα του, είναι το σχέδιο στην οροφή του εμπορικού κέντρου CentrO στο Oberhaousen της Γερμανίας, το design σε ένα αεροπλάνο Boeing 757 (Rizzi Bird), καθώς επίσης και η δημιουργία του στη νέα έκδοση του θρυλικού Volkswagen Beetle.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;