Το Gate Tower Building είναι ένας δεκαεξαόροφος ουρανοξύστης ο οποίος  βρίσκεται στην  Osaka της Ιαπωνίας. Ωστόσο  αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει, είναι ένας αυτοκινητόδρομος που περνάει μέσα από το συγκεκριμένο κτίριο.

Πιο αναλυτικά, ο δρόμος καταλαμβάνει τους ορόφους 5 ως 7, στους οποίους τα ασανσέρ δε σταματάνε καν για λόγους ασφαλείας, ενώ ο αυτοκινητόδρομος έχει τη μορφή γέφυρας σε αυτό το σημείο. Το βάρος του στηρίζεται από κολώνες, τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει ποτέ καμία επαφή μεταξύ του δρόμου και του κτιρίου.

Παράλληλα, για το σημείο του δρόμου που βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου, έχουν γίνει ειδικές κατασκευές ώστε ο θόρυβος και οι δονήσεις που προκαλούνται από τα διερχόμενα οχήματα, να μην γίνονται αντιληπτές από τους ενοίκους και τους εργαζόμενους. Η ιδέα για την εξαιρετικά σπάνια αυτή κατασκευή προέκυψε σαν μια συμβιβαστική λύση, μεταξύ των αρχών της πόλης και των ιδιοκτητών του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο το Gate Tower Building, αφού όταν ο αυτοκινητόδρομος ξεκίνησε να κατασκευάζεται, είχε ήδη αποφασιστεί ότι θα περάσει πάνω από το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου ωστόσο αρνήθηκαν να το παραχωρήσουν και είχαν ήδη σχεδιάσει την ανέγερση του 16όροφου κτιρίου. Έτσι και μετά από διαμάχες που κράτησαν πέντε χρόνια, βρέθηκε η πρωτότυπη αυτή λύση. Μάλιστα, για την υλοποίηση του σχεδίου χρειάστηκε να αναθεωρηθούν μερικώς κάποιοι από τους κανόνες δόμησης, αφού σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο δρόμος πρέπει να κατασκευάζεται υπογείως.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Έχετε κάτι να πείτε;